Dolar kuru bugün ne kadar? (7 Ekim 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu?  Beyaz Saray'dan yapılan açıklamayla Türkiye'nin kısa süre içerisinde Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyeceği haberleri dolar kurunda yönü yukarı çevirdi. İşte 7 Ekim 2019 bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (7 Ekim 2019 dolar - euro fiyatları)

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5,70 seviyelerine gerileyen dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde yükseldi.

Kur, bu sabah Beyaz Saray'ın Türkiye açıklamasının ardından gün içinde 5,7800 TL'ye kadar çıktı. Kur 5,75'in üzerinde hareket ediyor.

BEYAZ SARAY'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI: KISA SÜRE SONRA SURİYE'NİN KUZEYİNE OPERASYON DÜZENLEYECEK (HABERE GİT)

Euro/TL  ise 6,30 seviyesinin altında işlem görüyor.

Analistler, piyasaların yeni haftaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesi haberi ile başladığını belirterek, hafta boyunca Suriye sınırına ilişkin gelişmelerin döviz kurları üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

Geçen hafta ABD'de açıklanan, özellikle imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi verileri sonrası resesyon endişelerinin arttığını belirten analistler ABD Merkez Bankasının (Fed) 30 Ekim'de 25 baz puanlık bir faiz indirimi daha yapacağı beklentilerinin yüzde 80'i aştığına dikkati çekti.

Analistler, faiz indirimi beklentilerinin artmasıyla doların diğer para birimleri karşısında gerileyebileceğini, ABD tarafından gelecek makroekonomik verilerin Fed'in kararları üzerinde etkili olacağı için yatırımcıların odağında bulunduğunu kaydetti.

Hafta boyunca ABD'de Trump'ın azil süreci, Brexit gelişmeleri ve ABD ile Çinli yetkililer arasında 10 Ekim'de başlaması beklenen ticaret müzakerelerinin de takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,65 seviyesinin destek, 5,75 ve 5,78'in direnç konumunda olduğunu söyledi.

DOLAR/ALTIN FİYATLARI YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI? 

Sayfa Yükleniyor...