Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Temmuz 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Temmuz 2019 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasının ardından ilk iş gününde dolar/TL yükselişe geçti.

YENİ TORBA YASA GELİYOR (YENİDEN İSTANBUL YAKLAŞIMI)

Geçtiğimiz hafta 5,61 seviyesinde piyasayı kapatan dolar/TL bu sabah 5,72 seviyesinde hareket ediyor. 

Euro/TL ise 6,43 civarında işlem görüyor.

Uzmanlar, kurdaki bu güçlü yükselişin, başkanın beklenmedik bir şekilde görevden alınmasının ardından Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin endişelerin artmasından kaynaklandığını belirtti.

YENİ BAŞKAN MURAT UYSAL KİMDİR?

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Temmuz 2019 dolar - euro fiyatları) - 1

Görev süresi 2020 yılında sona erecek olan Çetinkaya cumartesi sabahı resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alındı ve yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal getirildi.

Merkez Bankası’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Başkan Murat Uysal yaptığı ilk açıklamada bankamızın kanunla kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde uygulamaya devam edeceğini belirtti. 

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Temmuz 2019 dolar - euro fiyatları) - 2

Yeni dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedefleri doğrultusunda uygulanacak politikalar ile ilgili iletişim kanallarının en üst düzeyde kullanılacağını belirten Uysal, bu çerçevede önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyecektir” denildi.

Murat Çetinkaya'nın TCMB başkanlığı görevinden alınarak yerine Murat Uysal'ın getirilmesinin ardından 25 Temmuz'daki Para Politikası Kurulu toplantısının öneminin arttığını vurgulayan analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,7280'in destek, 5,8240'ın direnç konumunda olacağını dile getirdi.

DOLARDA YÖN NE OLACAK?

Sayfa Yükleniyor...