Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Kasım 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Kasım 2021 dolar - euro fiyatları)

Haftanın ilk gününde 9,75 sınırına kadar yükseldikten sonra akşam saatlerinde yeniden 9,70'in altına çekilen dolar/TL, bugün de 9,72'lerde seyrediyor.

/TL ise 11,27'den işlem görüyor. 

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

endeksi yüzde 0,1 azalışla 93,9 seviyelerinde bulunurken, euro/dolar paritesi yüzde 0,1 yükselişle 1,1597'den alıcı buluyor.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), döviz cinsi mevduat için zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı. TCMB ayrıca Türk lirası zorunlu karşılıkların standart altın cinsinden tesis edilmesi imkânı azami oranı yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürüldü.

Alınan bu kararlarla, Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 7,4 milyar TL, yabancı para cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin ise yaklaşık 3,8 milyar ABD doları karşılığı tutarında artması öngörülüyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile Avrupa ve İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin bugün yapacağı açıklamaların döviz kurlarında oynaklığı artırabileceğini söyledi.

Bugünün veri gündeminde ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Almanya'da ZEW beklenti endekslerinin öne çıktığını ifade eden uzmanlar, teknik açıdan dolar endeksinde 94,5 seviyesinin önemli direnç, 93,8'in destek olarak takip edileceğini kaydetti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...