Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 9 Mart 2021 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

ABD tahvil getirilerinin yeniden yükselmesi küresel piyasalarda baskı unsuru olmaya devam ediyor.

kurlarında, haftanın ilk gününde yaşanan yüzde 3'lük yükselişin ardından 7,7831 ile son 11 haftanın zirvesini gören dolar/TL, bugün 7,60 seviyelerine kadar geriledi.

kuru 7,60'larda seyrederken /TL de 9,04'ten işlem görüyor.

Dolar endeksi, 92,5 ile 24 Kasım 2020'den bu yana en yüksek seviyesini görürken, euro/dolar paritesi yüzde 0,3 artışla 1,1877 seviyesinde dengelendi.

MB'DEN FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİ GÜÇLENİYOR

Piyasalarda TCMB'nin gelecek hafta yapacağı toplantı ve reform paketi beklenirken, 100 baz puanlık faiz artışı beklentisi bazı yabancı kurumlarca yukarı yönlü olarak revize edildi.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Uzmanlar, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki geri çekilmenin etkisiyle bugün Türk lirasının kayıplarının bir kısmını telafi ettiğini, tahvil piyasası ve petrol fiyatlarının seyrinin yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in gerçekleştireceği Türkiye konulu toplantının takip edileceğini kaydeden uzmanlar, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde düzenlenecek “Wall Street'te Kim Kazanır? GameStop, Robinhood ve Bireysel Yatırımın Durumu” başlıklı oturumun izleneceğini dile getirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...