Dolar ne kadar? (4 Ocak 2016)

Enflasyonda sert yükseliş ile dün 3,60 seviyesini aşarak tarihi zirvesine çıkan dolar, bugün güne 3,5850 seviyelerinden başladı.

Dolar ne kadar? (4 Ocak 2016)

Dolar/TL, dün dolardaki küresel değer kazancı trendi ve beklentilerin üzerindeki enflasyon verisi ile tarihi zirve olan 3,6040'a kadar yükseldikten sonra bugün güne zirvenin altında 3,5850 civarında başladı.

Uzmanlar, bugün küresel piyasalarda dolar ve petrol fiyatları başta olmak üzere global gelişmelerin takip edileceğini içeride ise siyasi gelişmelerin izlenmeye devam edileceğini söylediler.

Dolar endeksi dün 14 yılın yeni zirvesini görmesinin ardından kâr realizasyonuyla geriledikten sonra ABD hazine tahvil getirilerindeki yükselişe paralel olarak bu sabah yine zirve seviyelere yaklaştı.

DEĞER KAYBI YÜZDE 1,5'U AŞMIŞTI

Dolar/TL, dün beklentilerin üzerindeki enflasyon verileri ve OHAL'in uzatılacağının açıklanmasının da etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmıştı.
TL'nin dolar karşısında değer kaybı dün gün içinde yüzde 1,5'u aştı ve TL en çok değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimi oldu. TL geçen yılı da dolar karşısında yüzde 17 civarında değer kaybı ile tamamlamıştı.

Dün tarihi zirve olan 3,6040'ı test ettikten sonra akşam saatlerinde 3,59 civarında işlem gören dolar/TL bugün 3,58'in üzerinde işlem görüyor.

Euro ise, 3,7280 civarında işlem görüyor.

DOLAR 2017'DE NE OLUR?

Sayfa Yükleniyor...