Dolar ne kadar? (27 Mayıs 2016)

Gün boyunca 2,94 seviyesinde seyreden dolar/TL, 2,95'in üzerini gördü.

Dolar ne kadar? (27 Mayıs 2016)

Dolar güne 2,94'ün altında başladı.

Dün günü 2.94'ün hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah güne anlamlı bir değişim göstermeyerek 2.9362/2.9375 seviyesinde başladı.

Dolar endeksinin 95,403 ile güniçi zirvesini görmesinin ardından içeride de dolar/TL yükseldi. Kur bankalararası piyasada en yüksek 2,9532'ye çıktı.

Yeni hükümetin ekonomi yönetimini büyük ölçüde koruyarak göreve başlamasının ardından haftaya sert düşüşle başlayan dolar/TL'de piyasa kapanışının ardından Fed Başkanı Janet Yellen'ın yapacağı konuşma bekleniyor.

KABİNE İYİMSERLİĞİ VE SORU İŞARETLERİ

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafından Salı günü açıklanan yeni kabinede Şimşek'in yine Başbakan Yardımcısı, Naci Ağbal'ın da Maliye Bakanı olarak yer alması son dönemde yeni kabinede ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği ve Şimşek'in yer alıp almayacağına yönelik endişelerin hakim olduğu piyasalarda olumlu karşılanırken, sabah saatlerinde dolar karşısında 3.01 seviyesini aşan TL yaklaşık yüzde 2 değer kazanmıştı.

Ancak görev dağılımına bakıldığında Şimşek'in bir önceki kabinedeki tüm görevlerinin aynı şekilde devam etmediği ortaya çıktı.

Resmi Gazete'de görev dağılımına göre Hazine, Merkez Bankası (TCMB) ve kamu bankaları Şimşek'e bağlanırken, daha önceki hükümette Şimşek'e bağlı olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye bağlandı.

Öte yandan 64. Hükümet'te Şimşek'in görev tanımı olarak yer alan "ekonomik konularda genel koordinasyon" ifadesi Binali Yıldırım Başbakanlığındaki yeni hükümete ait başbakan yardımcıları görev dağılımında herhangi bir başbakan yardımcısı görevleri arasında yer almadı.

Şimşek'in ekonomik koordinasyonu görevini almaması sonrası piyasada "Acaba ekonomide iki başlı bir dönem mi başlıyor" soru işaretleri oluşsa da ilk etapta ciddi bir piyasa tepkisi görülmedi.

Nitekim Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Başkanlık genelgesine göre Koordinasyon Kurulu Başkanlığını, Başbakan Binali Yıldırım yürüteceği ve Başbakan'ın bulunmadığı toplantılarda Kurul'a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlık edeceği açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...