Dolar ne kadar? (15 Ocak dolar fiyatları)

Jeopolitik risklerle negatif ayrışan dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde 3,80'i aştı. Euro/TL 4,66'nın üzerine çıktı.

Dolar ne kadar? (15 Ocak dolar fiyatları)

Dolar endeksindeki gerilemenin gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansımasına karşın, artan jeopolitik riskler TL'nin benzer para birimlerinden negatif ayrışmasına neden oldu.

Bankalararası piyasada güne 3,75 seviyesinde başlayan dolar/TL 3,80'i aştı.

ECB'nin geçen hafta açıklanan tutanakları ve Almanya'da koalisyon görüşmelerinde anlaşmaya varılması eurodaki değer kazancını artırırken, euro/TL'ye de yükseliş olarak yansıdı. Euro, 4,66'nın üzerine kadar çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Afrin ve Menbiç konusunda hazırlıkların tamamlandığını, harekatın her an başlayabileceğini söyledi.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi, bugün 90.857'ye kadar gerileyerek Ocak 2015'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aşırı gevşek para politikasını sıkılaştırmaya hazırlandığı beklentisiyle değer kazanan euro, dolar karşısında Aralık 2014'ten bu yana en yüksek seviye olan 1,22 dolarda seyrediyor.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL 3,7450 seviyesinin destek, 3,80'in ise direnç konumunda olacağını bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...