Dolar ne kadar? (05 Nisan 2015)

Dolar/TL gelişmekte olan para birimlerindeki satış baskısıyla yönünü yukarı çevirdi.

Dolar ne kadar? (05 Nisan 2015)

ABD Merkez Bankası'nın bu yıl daha az faiz artırımı yapacağı beklentilerinin yarattığı küresel risk iştahı, bugün ekonomileri emtiaya dayalı para birimlerinin dolar karşısında yüzde 1'i aşan değer kayıpları yaşamasıyla tersine döndü.

Dolar/TL, brent petrol fiyatının geçen hafta işlem gördüğü 40 dolardan bugün 38 doların altına gelmesinin de etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimleri geneline yayılan satış baskısını sınırlı da olsa yansıtarak yönünü yukarı çevirdi.

Credit Agricole gelişmekte olan piyasalar stratejisti Guillaume Tresca, "Gelişmekte olan piyasalardaki rallinin güç kaybettiği aşikar... Riskten kaçışın en azından yarınki Fed tutanaklarına kadar devam etmesini bekliyoruz. Petrol fiyatlarında yeniden başlayan düşüş de negatif bir diğer faktör" dedi.

PİYASALARDA SON RAKAMLAR

Dün kurda beklentilerin altında gelen enflasyon verileri ve ABD'de faiz artışları için acele edilmeyeceği izlenimine yol açan açıklamalar piyasalara destek olmuştu.
Risk iştahında Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta yaptığı faiz artışlarının temkinli olacağı yönündeki açıklamaları genel çerçevede gelişmekte olan piyasalara yönelik ilginin devam etmesindeki ana etken olarak ön plana çıkmıştı.

Bu sayede haftaya 5 ayın en düşük seviyesi olan 2.80'e yaklaşarak başlayan dolar/TL, bu sabah güne 2.8170 civarında başladı ve saat 19.46'da 2,83'ün üzerine çıkarak 2,8360 seviyesini gördü.

Sayfa Yükleniyor...