Dolar ne kadar? (1 Kasım 2016)

Sınıra askeri sevkiyat yapıldığına yönelik haberle doların tansiyonu yükseldi. Bankalararası piyasada dolar 3,11'in üzerine çıktı.

Dolar ne kadar? (1 Kasım 2016)

Doların ateşi yeniden yükseldi. 

Bankalararası piyasada güne 3,10 sınırında başlayan ve gün içinde 3,09-3,10 bandında hareket eden dolar yönünü yeniden yukarı çevirdi.

Türkiye'nin Şırnak sınırına askeri sevkiyat yaptığına yönelik haberin ardından dolar 3,11'in üzerine çıktı. Dolar 3,1152 ile günün en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin endişeler global olarak piyasaları baskı altında tutarken, geçen hafta tarihi zirvesini yenileyen dolar sınırlı da olsa gerilemişti.

DOLAR BİR ANDA YÜKSELDİ

Dolar ne kadar? (1 Kasım 2016) - 1 Gün boyu sakin seyreden dolar haberin ardından dolar hareketlendi.

Dolar 31 Ekim'de 3,1240'a çıkarak tüm zamanların rekorunu tazelemişti.

Dışarıda ise piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz toplantısını takip ediyor. Fed'in faizde bir değişikliğe gitmesi beklenmese de yapılacak açıklamada aralık ayında yapılması beklenen faiz artırımına ilişkin sinyaller izlenecek.

Yatırımcılar Clinton'ı ABD'deki mevcut politikaları sürdürecek bir aday olarak görürken Donald Trump'ı dış politika ve alanında izleyeceği tahmin edilen yeni politikalar nedeniyle belirsizlikler yaratacak bir aday olarak görüyorlar.

Sayfa Yükleniyor...