Dolar ne kadar (15 Ağustos 2016)

İşsizlik verisinin ardından 2.95'in altını gören dolar/TL, 2.95'in üzerinde yatay seyrediyor.

Dolar ne kadar (15 Ağustos 2016)

Dolar/TL, ABD'de cuma günü açıklanan verilerin Fed'in faizleri artırmak için acele etmeyebileceğini göstermesi ardından yönünü aşağı çevirirken, dış gelişmelerin izleneceği piyasada bu hafta en önemli gündem maddesi Fitch'in cuma günü açıklanması beklenen not gözden geçirmesi olacak.

Dolar ne kadar (15 Ağustos 2016) - 1 Dolar 1 ayda yüzde 3.1 yükseldi

Bu sabah kötü gelen Japonya büyüme verisine rağmen Asya olumlu, özellikle Çin
hisseleri yukarıda. Yarınki Hazine ihalesi önemli, güçlü talep ile faiz düşerse dolar/TL'de de 2.95'in altını kalıcı olarak kırabiliriz. Dolar/TL'de ilk etapta 2.95-2.98 arası işlem yoğunluğu bekliyorum hafta içi, 2.95'in altında ise bant aşağı yönde biraz daha genişleyebilir" dedi. Türkiye'yi yatırım yapılabilir kredi notuyla derecelendiren Moody's ve Fitch, darbe girişiminin ardından Türkiye'yi gözden geçirmeye almıştı.
Moody's 8 Ağustos'ta yaptığı açıklamada kredi notu gözden geçirmesinin sona ermediğini belirtti. 

S&P ise darbe girişiminin hemen ardından kredi notunu bir kademe indirerek, Türkiye'nin ülke riskini de "orta derecede yüksek risk" düzeyinden "yüksek riske" revize etti. Fitch ise yıl başında açıkladığı takvime göre kredi notu hakkındaki kararını 19 Ağustos'ta açıklayabilir. Hazine Ağustos ayı borçlanma programı çerçevesinde yarın 11 Şubat 2026 itfalı tahvili yeniden ihraç edeceğini hatırlattı.

Asya borsaları, Çin hisselerinde yaşanan hızlı artışın Japonya'da geçtiğimiz çeyrek dönemde ekonomik büyümenin yavaşladığını gösteren verilere baskın gelmesiyle destek buldu. Diğer gelişen piyasalarda da yükselişler görülürken, bunda İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) varlık alımlarında artışa gitmesi ve küresel büyük merkez bankalarının parasal genişleme programlarını devam ettirmesi sonucu gelişmiş ülke tahvil getirilerinde yaşanan düşüşten dolayı gelişmekte olan ülkelerin daha cazip hale gelmesi de etkili. 

Haftanın ilk işlem gününe yatay başlayan dolar/TL mayıs dönemi işsizlik oranının yüzde 9,4 olarak açıklanmasının ardından 2,9493'e kadar geriledikten sonra yeniden 2,95'in üzerine çıktı. Dolar/TL saat 10.55 itibarıyla 2,9540 seviyesinden alıcı buluyor.

Sayfa Yükleniyor...