Dolar ne kadar? (20 Haziran dolar fiyatları)

Dolar/TL bankalararası piyasada 3,54'ün üzerine çıktı.

Dolar ne kadar? (20 Haziran dolar fiyatları)

New York Fed Başkanı William Dudley'nin dün para politikasına ilişkin açıklamaları sonrası dolardaki değer kazancıyla yükselen dolar/TL'de küresel piyasalara paralel seyir görülüyor.

Dolar, dün açıklamalarda bulunan Fed'in önde gelen yetkililerinden Dudley'in enflasyon ve maaşlarda toparlanma olması yönünde Fed'in faiz artışlarını destekler nitelikte açıklamaları sonrası yen karşısında üç haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Dudley, para politikasını sıkılaştırmaya şu anda ara verilmesinin ABD ekonomisini tehlikeye atacağını, işsizliğin ve enflasyonun ise "olabilecek iyi seviyelerde" olduğunu söylemişti.

Doların altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi 97.609 seviyesine kadar yükselerek 30 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

İçeride bankalararası piyasada sabah saatlerinde 3,5164'ten işlem gören kur daha sonra yükselişe geçti.  Dolar/TL 3,54'ü aşarken, euro 3,94'ün üzerinde hareket ediyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,5350'nin direnç olduğunu ifade eden analistler, 3,4750'nin ise destek olarak öne çıktığını belirtiyor.

Dolar, Dudley'in açıklamaları sonrası 3,52'yi aşmıştı.

Sayfa Yükleniyor...