Dolar ve euroda rekor (21 Kasım dolar fiyatları)

Dün sert değer kaybeden Türk Lirası yeni güne kayıplarını sürdürerek başladı. Dolar, euro ve sterlin TL karşısında yeni rekor seviyelerine ulaştı. 3,9780'le rekor kıran dolar Merkez Bankası'nın hamlesinden sonra 3,95 seviyelerinde işlem görüyor. Euro da 4,6727 ile tüm zamanların en yükseğini gördü.

Dolar ve euroda rekor (21 Kasım dolar fiyatları)

Türk Lirası üzerindeki baskı artarak devam ediyor. 

Dün son zamanların en kötü performansını gösteren ve gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok değer kaybeden para birimi olan TL'de bugün de aynı seyir devam ediyor. 

Dün 3,93 seviyesine kadar çıkan kur, bu sabah 3,9780'e çıkarak rekor kırdı. Dolar en son bu sene başında (12 Ocak) 3,9422 ile rekor kırmıştı. 

Doların yanı sıra euro da 4,6727 TL'ye çıkarak rekor yolculuğunu sürdürdü. Diğer taraftan bir rekor da 5,2388 ile sterlinde görüldü. 

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen satış baskısının yanı sıra enflasyon riski, ABD ile gerilen ilişkiler ve hükümet kanadından gelen faizin düşmesi gerektiğine yönelik söylemlerin Merkez Bankası'na dönük eleştirilerle güçlenmesinin etkisiyle döviz piyasasında hareket görülüyor.

Türkiye'de 10 yıllık tahvillerin faizi, 13 baz puan yükselerek yüzde 13,03'e ulaştı ve rekor tazeledi. 

MB BANKALARA GECELİK VADEDE VERDİĞİ FONLAMAYI SIFIRA İNDİRDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitleri (BAL) 22 Kasım 2017 tarihinden geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için (O/N) sıfıra düşürüldü.

Banka'dan yapılan açıklamaya göre, aynı tarihten itibaren geçerli olmak üzere gün içi limit (GİL) işlemleri için bankalara tanınan limitler 21 Kasım 2017 tarihinde geçerli olan BAL limitlerinin iki katı olarak belirlendi.

TCMB yetkililerinden alınan bilgiye göre, tüm fonlama geç likidite penceresinden yapılacak. Bu adımla ağırlıklı ortalama fon maliyeti 25 baz puan artıracak. Mevcutta yüzde 11,99 olan maliyet 12,24 olacak.

Merkez Bankası'nın bu hamlesinden sonra 3,9780'e kadar çıkan dolar 3,95 seviyelerine geriledi. 

DOLARDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Sayfa Yükleniyor...