Dolar ne kadar? (21 Temmuz dolar fiyatları)

Almanya ile yaşanan siyasi gerilim sonrası, dün 3,54'ün üzerine çıkan dolar/TL, bu sabah bankalararası piyasada 3,52-3,53 seviyesinde seyrediyor.

Dolar ne kadar? (21 Temmuz dolar fiyatları)

Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından Almanya ile yaşanan diplomatik gerginlikle dün yükselen dolar/TL, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi'nin açıklamalarıyla gerilerken, kur bu sabah 3,53 civarında hareket ediyor.

EURO DEĞER KAZANIYOR

Euro, Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikasında sıkılaştırmayı sonbaharda ele alacağını açıklamasının ardından dolar karşısında yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesinde tutunurken, Asya borsaları güçlü küresel ekonomik görünümün desteğiyle yaklaşık 10 yılın zirvesine çıktı.

ECB Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının tahvil alım programında değişikliği ne zaman ele alacağı konusunda ise bir tarih vermedi. Ancak açıklamaları para politikasının gelecek yıl sıkılaştırılacağı beklentilerinin teyidi şeklinde değerlendirdi.

Euro, Draghi'nin ECB'nin tahvil alım programında kısıntıya gideceği beklentileriyle, dün yüzde 1 ile 27 Haziran'dan bu yana en yüksek kazanımı elde ederken, bugün de 1,1630 ile dünkü seviyelerde bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...