Dolar ne kadar? (24 Nisan dolar fiyatları)

Dolar/TL, Fransa seçimlerinin ardından 3,58'in altına inerek 1 ayın en düşüğünü gördü. Borsa İstanbul ise, 93 bin 408 puanla yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Dolar ne kadar? (24 Nisan dolar fiyatları)

Fransa seçimlerinin etkisiyle dolar/TL son bir ayın en düşüğünü gördü.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk tur oylaması yapıldı. Sandık çıkış anketine göre, Macron ve Le Pen 2. tura kaldı. Bu sonucun ardından dolar/TL bir ay sonra ilk kez 3,60'ın altına geriledi. En düşük 3,5799'u gören kur 3,58 sınırında hareket ediyor.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,60'ın altında kapanışların olması durumunda 3,5822 ve 3,5366 seviyelerinin önemli destek, 3,6555 seviyesinin ise direnç konumunda olacağını belirtiyor.

BORSA İSTANBUL'DAN TARİHİ ZİRVE

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükselişini yeni haftaya da taşıdı ve günün ikinci yarısında zirve yaptı. Endeks, 93 bin 408 puanla tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsanın gün içinde gördüğü en yüksek seviye rekoru 22 Mayıs 2013 tarihinde 93 bin 398 puanla görülmüştü.

EURO 5 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron'un ikinci turuna kalmasının ardından euro, dolar karşısında beş ayın zirvesini gördü. Euro/dolar paritesi 1,07 seviyelerinden 1,0935'e kadar çıkarak 10 Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. İçeride ise euro/TL 3,89 civarında seyrediyor.

Eurodaki yükseliş doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksinin gerilemesine yol açtı. Endeks yüzde 0.8 düşüşle 99.179'a geriledi.

Fransa'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı gibi piyasada şok etkisi yaratacak kararların alınması ihtimalini azaltan ilk tur sonuçlarının ardından yatırımcılar güvenli liman varlıklarda açtıkları pozisyonları kapattılar.

GÖZLER BU HAFTA MERKEZ'DE

Piyasalar bu hafta içeride Merkez Bankası'nın çarşamba günkü toplantısını ve siyasi gelişmeleri takip edecek. 

Merkez Bankası'nın politika faizi ile koridorunun alt ve üst bantlarında faizleri sabit tutması beklenirken, geç likidite penceresinde faiz artış beklentileri yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...