Dolar ne kadar? (25 Ocak 2018 dolar fiyatları)

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,73'ün üzerinde seyrediyor.

Dolar ne kadar? (25 Ocak 2018 dolar fiyatları)

Dolar/TL'de hafta başında başlayan sakin seyir sürüyor.

Afrin harekatı sonrasında 3,80'in altına gerileyen dolar, bankalararası piyasada 3,73'ün üzerinde hareket ediyor.

Euro/TL 4,65-4,66 bandında seyrediyor.

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TL hafta başında illikit piyasada geç saatlerde 3,85 seviyesine yükselmiş ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifleterek kurda 3,75'in altına gerilemeye neden olmuştu.

Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yanı sıra ABD ile ilişkilere yansımasının yakından izlendiğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,70'in önemli destek konumunda olduğunu belirten analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 3,68 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 3,7850'in direnç olarak takip edileceğini kaydetti.

DOLAR ENDEKSİ 3 YILIN DİBİNDE

Küresel piyasalarda dolar, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dolardaki zayıflığın ABD ticareti için olumlu olduğunu açıklamasının ardından başlıca para birimleri karşısında üç yılın dip seviyesine geriledi.

Dolar endeksi dünkü kayıplarını artırarak Aralık 2014'den bu yana en düşük seviye olan 89.064'ü gördü.

Euro/dolar paritesi de Aralık 2014'ten bu yana ilk kez 1,25'in üzerine çıktı. 

Sayfa Yükleniyor...