Dolar ne kadar? (4 Aralık 2017 dolar fiyatları)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik talimatı olmadığı açıklamasının ardından dolar/TL, 3,90'ın altına kadar geriledi.

Dolar ne kadar? (4 Aralık 2017 dolar fiyatları)

ABD'de devam eden davaya ilişkin gelişmelerin baskısıyla geçtiğimiz haftalarda tarihi zirve olan 3,98'i gören gören dolar/TL yeni haftaya 3,93 civarında başladı.

ABD'de vergi reformuna ilişkin iyimserliğin küresel piyasalarda doları desteklemesiyle başlayan dolar/TL, enflasyon verisi sonrası 3,92-3,93 bandında hareket etti.

Öğleden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik talebi olmadığı açıklaması sonrası kurda düşüş görüldü. Dolar 3,90'ın altına kadar indi. 

Euro/TL 4,61 seviyesinden işlem görüyor. 

Analistler, açıklanan kasım ayı enflasyon verisinin yıllık yüzde 12,98 ile beklentileri aşmasının, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerini yükselttiğini, bunun da tahvil ve kur piyasasında pozitif havanın güçlenmesini sağladığını belirtti.

TL varlıkları üzerindeki satış baskısının azalması ve küresel piyasalarda artan risk iştahı ile dolar/TL'nin düşüşünün öğleden sonra ivme kazandığını ifade eden analistler, hafta boyunca ABD'de vergi reformu ve borç tavanının yükseltilmesi ile ilgili gelişmelerin takip edileceğini kaydetti.

Analistler, cuma günü ABD'de açıklanacak istihdam raporu ve 14 Aralık'taki TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına kadar piyasalarda dalgalı seyrin devam edebileceğine dikkati çekerek, dolar/TL'nin 3,90'ın altında kalıcılık sağlaması durumunda 3,8470'e kadar gerileyebileceğini tahmin etti.

Sayfa Yükleniyor...