Dolar ne kadar? (7 Eylül 2016)

Fed faiz artışlarının yavaş bir tempoda ilerleyeceği beklentileriyle dolar/TL'de aşağı yönlü seyir devam ediyor. Dolar 2,92'nin üzerinde işlem görüyor.

Dolar ne kadar? (7 Eylül 2016)

ABD tarım dışı istihdam verisinin geçen hafta beklentilerin altında kalması Fed'den eylülde faiz artırım beklentilerini ötelemesiyle dolar/TL'de başlayan düşüş devam ediyor.

Geçen hafta 2,95'in üzerinde işlem gören dün akşam 2,93 civarında olan dolar bugün 2,92'nin hemen üzerinde seyrediyor.

Dolar ne kadar? (7 Eylül 2016) - 1

ABD'de dün açıklanan hizmet sektörü verilerinin beklentilerden daha zayıf çıkmasının ardından zaten düşük olan Fed'in eylülde faiz artıracağı beklentilerinin daha da düşmesiyle beraber dolar geniş bantta değer kaybetti.

Merkez Bankası'nın dün TL zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirmesi de piyasaları destekleyen bir başka gelişme oldu.

Analistler, petrol fiyatlarındaki yükselişin ve Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısına ilişkin teşvik beklentilerinin artmasının, yatırımcıların risk iştahı üzerinden küresel dolar talebini azalttığını dile getiriyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 2,92'nin kırılması durumunda 2,9140 seviyesinin destek konumunda takip edileceğini ifade eden analistler, olası yükseliş durumunda 2,9385 - 2,9450 seviyelerinin direnç konumunda olacağını tahmin ediyor.

Sayfa Yükleniyor...