Dolar ne kadar (8 Ağustos 2016)

Geçen hafta 3 civarında sert dalgalı bir seyir izleyen dolar, bugün 2.99'un altında işlem görüyor.

Dolar ne kadar (8 Ağustos 2016)

Geçen hafta 3 civarında dalgalı bir seyir izleyen ve gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışan dolar/TL, Moody's'den cuma günü bir kredi notu indirimi gelmemesiyle birlikte yönünü aşağı çevirdi. Dolar bu sabah 2.99 seviyesinin altında seyrediyor.

Bankacılar iç siyasi gelişmelerin ve bu hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti ile küresel piyasaların takip edileceğini söylediler.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başladığı kredi notu gözden geçirmesinin sona ermediğini açıkladı. Moody's tarafından cuma gecesi yapılan açıklamada, gözden geçirmenin 18 Temmuz'dan itibaren 90 gün içinde tamamlanacağı belirtilerek, "Moody’s darbenin başarısız olmasına rağmen Türkiye’nin (politika üreten kurumlar, iş iklimi, dış şoklara karşı tamponlar ve büyüme görünümünün) karşı karşıya olduğu mevcut zorlukların darbe girişimi sonrasında artacağını düşünmeye devam etmektedir" denildi. Kuruluş Türkiye'nin kredi notunu "negatif" görünüm ile yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde derecelendiriyor. Türkiye derecelendirme kuruluşlarından sadece iki tanesinden yatırım yapılabilir düzeyde nota sahip.

Cuma günü 3.02'nin hemen altında işlem gören dolar/TL bu sabah güne saat 08.50'de 3.9855/3.9870 seviyesinde başladı. Dolar/TL, darbe girişimi sonrası 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Şu anda ise bu kayıp yüzde 3 civarında seyrediyor. 

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,00'ün altında kaldığı sürece aşağı yönlü hareketlerin devam edebileceğini ve 2.9730 - 2.9500 seviyelerinin takip edilecek destek seviyeleri olacağını tahmin ediyor.

Sayfa Yükleniyor...