Dolar ne kadar? (8 Eylül 2016)

Gün içerisinde 2,93'lü seviyelerde işlem gören dolar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin konuşmasının ardından 2,94'ün üzerini gördü.

Dolar ne kadar? (8 Eylül 2016)

ABD tarım dışı istihdam verisinin geçen hafta beklentilerin altında kalmasının Fed'den eylülde faiz artırım beklentilerini ötelemesiyle düşüşte olan dolar/TL gün içinde 2,94'ün üzerine çıktı. 

Gün boyu 2,93 seviyesinde seyreden dolar, gün içinde 2,9490'a kadar yükseldi. Kur daha sonra 2,94 sınırına geriledi.

AMB SÜRPRİZ YAPMADI

Avrupa Merkez Bankası beklendiği gibi faizi yüzde 0'da sabit tuttu. Banka faizin uzunca bir süre düşük seviyede kalmasının beklendiğini açıkladı. 

DRAGHI HANGİ MESAJLARI VERDİ?

Açıklamanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Draghi şu mesajları verdi:

"Faizlerin uzun bir süre daha mevcut ya da daha düşük seviyelerde devam etmesini bekliyoruz.  Enflasyonun gidişatı hedeflerle uyumlu hale gelinceye kadar parasal gevşeme programı devam edecek. Enflasyon kademeli olarak yükselecek.

Veriler belirsizliğe karşı bir ekonomide direncin olduğunu gösteriyor. AMB yetkisi dahilindeki tüm araçları kullanmaya hazır. Varlık alım programının uzatılmasını tartışmadık. Şimdilik ek teşviğe ihtiyaç yok."

Teknik açıdan dolar/TL'de yukarı yönlü hareketlerin sürmesi halinde 2,9550 seviyesinin direnç konumunda olacağını ifade eden analistler, 2,9310 - 2,9220 seviyesinin destek konumunda izleneceğini dile getiriyor.

Sayfa Yükleniyor...