Dolar ne kadar? (9 Şubat dolar fiyatları)

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın sıkılaştırmanın devam edeceğine yönelik açıklaması ve Fed'den gelen faiz mesajıyla dolar/TL 3,68'in altını gördü.

Dolar ne kadar? (9 Şubat dolar fiyatları)

Dolar/TL'de dün başlayan gevşeme eğilimi sürüyor.

Bankalararası piyasada 3,68'in altına kadar gerileyen dolar, 3,68-3,69 bandında hareket ediyor. Euro da 3,93 civarında işlem görüyor.

Dolardaki düşüşte iki gelişme etkili oldu. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Londra'da yaptığı sunumda mevcut para politikası duruşunun net ve istikrarlı bir sıkılaştırmaya işaret etmekte olduğunu, enflasyon dinamiklerinde belirgin bir iyileşme gözlenene kadar devam edeceğini söyledi.  Çetinkaya, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda bütün araçlarını kullanmaya devam edeceğini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 2017 boyunca faiz oranının düşük kalabileceğini belirtti. Bullard, Trump yönetiminin politikalarıyla bu yıl ABD ekonomisinde aşırı ısınma beklemediğini kaydetti. 

Çetinkaya'nın açıklamasıyla 3,70'in altına inen dolar Bullard'ın mesajları sonrası 3,68'in altını gördü. Kur gün içinde 3,7240'a kadar yükselmişti.

Analistler, dolar/TL'de 3,7550'nin direnç, 3,7000 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyordu.

Euro, Avrupa ülkelerinde bu yıl yapılacak seçimler öncesi oluşan siyasi endişeler
nedeniyle baskı altında bulunuyor. Avrupa'da bu yıl Fransa, Hollanda ve Almanya'da devlet başkanlığı seçimleri yapılacak. İtalya'da da seçime gidilmesi ihtimali bulunuyor.

Yurtiçinde ise piyasalar referandum sürecine ilişkin gelişmeleri yakından izliyor.

Sayfa Yükleniyor...