Dolar Ocak ayına geri döndü

Dolar 1,46 liranın altına gerileyerek Ocak'tan beri en düşük düzeye indi.

Dolar Ocak ayına geri döndü

Euro/dolar paritesinde yükselişin yanı sıra piyasaya devam eden girişlerle bankalararası piyasada en iyi dolar alış kotasyonları Ocak'tan bu yana en düşük olan 1,4590 TL seviyesine kadar geriledi.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1,4730 seviyesinde olan en iyi dolar alış satış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1,4607 seviyelerindeydi.

Asya piyasalarının olumlu kapandığını ve Euro/dolar paritesinin genel olarak yukarı yönlü bir seyir izlediğini söyleyen bir bankacı, "Piyasaya yoğun girişlerin de devam etmesiyle dolar/TL de aşağı geliyor. Dolar/TL'nin daha da aşağı seviyelere gitmesi için Euro/dolarda yükseliş ve piyasaya girişlerin devam etmesi gerek" dedi.

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nicel gevşemeye yönelik adım atacağı beklentilerine paralel olarak geniş bantta kayıplarını sürdürdü. Euro, 1,3623 dolara kadar yükselerek Nisan ortasından beri en yüksek seviyeyi gördü.

Başka bir bankacı ise, "Piyasaya girişler devam ediyor ancak bir yandan da Euro/dolar geri geldi. Öte yandan müşteri talebi de görüyoruz. Bu da dolar/TL'nin 1,46 civarında takılmasına neden oluyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...