Dolar tepetaklak, gözler Avrupa Merkez'de

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı geleceği beklentisiyle dolar, Euro karşısında 14 ayın en düşük düzeyine indi. Dolar içeride de 17 Aralık'tan beri ilk kez 1,52'nin altına geriledi.

Dolar tepetaklak, gözler Avrupa Merkez'de

Dünya piyasalarının gözü kulağı Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası toplantısında olacak. Kararını TSİ 14.45'te açıklayacak olan bankanın, gösterge faizi çeyrek puan arttırarak yüzde 1.25'e yükseltmesi bekleniyor.

Piyasalar, Başkan Jean-Claude Trichet'nin saat 15.30'da yapacağı basın toplantısında, bundan sonraki süreç hakkında ipuçları toplamaya çalışacak.

Avrupa Merkez Bankası'nın yapacağı toplantıda faiz artırımına gideceği beklentileriyle rekor seviyelere yükselen Euro/dolar paritesine paralel olarak dolar/TL kuru geriledi.

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın bugün neredeyse kesin olarak yapacağı düşünülen faiz artırımı öncesinde dolar karşısında 14 ayın en yüksek seviyesi olan 1,43 seviyesini gördü.

Paritedeki yükselişle beraber gelişmekte olan piyasalara artan girişlerle bankalararası piyasada dolar 1,52'nin altına indi. Dolar böylece 17 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeye inmiş oldu.

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Global olarak gelişmekte olan ülkelere yönelim devam ediyor. Parite Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı öncesinde rekor seviyelere yükseldi. bugünki toplantıda faiz artırımı geleceğine dair beklentilerin piyasada etkili olmasıyla dolar tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Bugün de TL'ye yabancı fon girişlerinin devam ettiğini gözlemledik. bugün Avrupa Merkez Bankası toplantısından çıkacak karar önemli, faiz artırımı gelirse paritedeki yükselişle beraber TL'deki değer artışı devam edebilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...