Dolar/TL kuru bugün ne kadar? (23 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 23 Kasım 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL kuru bugün ne kadar? (23 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz kararı ile birlikte gerilemesi sonrasında yeni haftanın ilk işlem gününde yükseldi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında 7,60'ın altına kadar inen dolar bugün 7,90'ı aştı. Kur 7,95'e kadar yükselmesi sonrasında 7,90'ın altında seyrediyor. 

Euro/TL de 9,40 civarında işlem görüyor. 

Merkez Bankası, Naci Ağbal başkanlığındaki ilk toplantıda politika faizini piyasa beklentilerine paralel 475 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltirken, bundan sonra tüm fonlamanın politika faizinden yapılacağını da belirtti.

Merkez Bankası attığı adımı dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, "net ve güçlü bir parasal sıkılaştırma" olarak tanımladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da geçen hafta yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın politikalarını destekleyeceklerini kaydetmişti.

Piyasalarda corona virüs salgınında vaka ve ölüm sayılarının nisan ayındaki zirvelerde seyretmesiyle tekrar devreye alınan hareket kısıtlamalarını da yakından izleniyor. Benzer trend neredeyse tüm dünyada görülüyor.

Sayfa Yükleniyor...