Dolar ve euro ne kadar? (25 Kasım 2016)

Kurlarda yükseliş devam ediyor. Dolar 3,4760, euro 3,6697 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Dolar ve euro ne kadar? (25 Kasım 2016)

Dolar ve euro rekorlar kırmaya devam ediyor.

Merkez Bankası'nın dün faizlerde beklentilerin üzerinde artırıma gitmesiyle ilk etapda gerileyen ancak kararın gelen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile müzakereleri geçici dondurma çağrısı ardından yeniden yükselişe geçen dolar 3,4760 ile tarihi zirveyi yeniledi.

Euro da 3,6697 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,40'ın üzerinde kalındığı sürece kısa vadeli yükseliş eğiliminin korunacağını, bu seviyenin altına gerilemelerde ise satışların güçlenebileceğini belirtiyor.

"MERKEZ" FRENLEYEMEDİ

Merkez Bankası, TL'de son dönemde görülen sert değer kayıplarının ardından politika faizi ile koridorun üst bandını artırsa da dolardaki düşüş frenlenemedi. Ancak Merkez Bankası gerektiğinde adım atabileceğine yönelik sinyal verdi.

Dolar ve euro ne kadar? (25 Kasım 2016) - 1 Yılbaşından bu yana bakıldığında doların faizle birlikte hareket ettiği görülüyor.

DOLAR ENDEKSİ 13 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

ABD seçimlerinin ardından dolarda global güçlenme de devam ediyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki değerini ortaya koyan dolar endeksi, dün küresel piyasalarda artan dolar talebi ile 2003'ten bu yana ilk kez 102'nin üzerini test etmesinin ardından bugün 101,4 seviyelerinde dengelendi.

11 AYDA YÜZDE 18 ERİDİ

Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 18, euro karşısında yüzde 15 değer kaybetti.

PETROLDE "DOLAR" DÜŞÜŞÜ

Dolardaki yükseliş petrol fiyatlarını baskılıyor. Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda dolara olan talebin artmasının etkisiyle düşüşünü 4'üncü güne taşıdı ve 48,17 dolara kadar geriledi.

Sayfa Yükleniyor...