Dolar ve euro ne kadar? (5 Aralık 2016)

İtalya'daki refarandum sonrası euro, dolar karşısında 20 ayın en düşük düzeyine geriledi. Bankalararası piyasada dolar/TL 3,53, euro/TL 3,77 civarında seyrediyor.

Dolar ve euro ne kadar? (5 Aralık 2016)

İtalya'daki referandumdan "hayır" çıkması para piyasalarında euronun dolar karşısında değer kaybına uğramasına neden oldu.

Euro, İtalyan Başbakanı Matteo Renzi'nin istifa edeceğini açıklamasının ardından ülkenin kırılgan bankalarının baskı altında kalacağı endişesiyle başlayan riskli varlıklardan kaçışa paralel olarak 20 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Euro/dolar paritesi yüzde 1 civarında değer kaybederek 1,0508 seviyesine kadar geriledi. Parite 1,05 civarında işlem görmeye devam ediyor.

Doların global bazda güçlü seyri ve iç gelişmeler nedeniyle cuma günü 3,60'la rekorunu yenileyen dolar yeni haftada da yüksek seyrini koruyor. Dolar bankalararası piyasalarda 3,53'ün üzerinde işlem görüyor. Euro/TL de 3,77 civarında hareket ediyor.

Dolar ve euro ne kadar? (5 Aralık 2016) - 1

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,59'un önemli destek konumunda bulunduğunu, 3,4940 seviyesinin ise direnç olarak izleneceğini belirtiyor.

PİYASALAR NEYE BAKACAK?

Piyasalar Merkez Bankası'nın yarınki 2017 yılı Para ve Kur Politikası toplantısında vereceği mesajlarla cuma günü toplanan Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) alınan kararları bekliyor. Kararlar perşembe günü açıklanacak.

Sayfa Yükleniyor...