Dolar yılın en düşüğünde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçılara yönelik açıklaması sonrasında gelişen piyasalara sermaye girişleriyle dolar 2,0835 liraya geriledi.

Dolar yılın en düşüğünde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara 11 Mayıs'taki referandumu ertelemeleri çağrısında bulunması ve ardından da Rusya'nın Ukrayna sınırından askeri kuvvetlerini çektiğini açıklamasıyla gelişmekte olan piyasalara girişlerle dolar/TL yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bankalararası piyasada dolar 2,0835'e kadar geriledi. Bir bankanın döviz işlemcisi, "Gün boyunca bir bant içinde hareket eden dolar/TL, Putin açıklaması sonrası gelişmekte olan piyasalara girişlerin hızlanmasıyla geriledi.

Euro/dolar paritesinin yüksek seyri de dolarda zayıflığa işaret ederek kurun 2.09 civarında hareket etmesine neden oluyordu" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçılara 11 Mayıs'ta düzenleyecekleri referandumu iptal ertelemeleri çağrısında bulundu.

Ukrayna'nın doğu bölgelerinde kontrolü ele geçiren Rusya yanlısı ayrılıkçılar Pazar günü bölgenin Ukrayna'dan ayrılması için tek taraflı olarak referendum düzenleyecek.

Ukrayna hükümeti referandumun yasa dışı olduğunu savunuyor. Putin ayrıca Rusya'nın Ukrayna sınırından askeri kuvvetlerini çektiğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...