Dolar yükselse de 1,60'tan dönüyor

Avrupa'da bankacılık sistemine ilişkin endişelerle içeride yükselişe geçen dolar dün yine 1,60'a çıksada burada tutunamadı. Dolar bugün 1,58'de.

Dolar yükselse de 1,60'tan dönüyor

Avrupa bankacılık sistemi ve Kore'de savaş çıkabileceğine ilişkin endişelerle dün dalgalanan dolar/TL'de, bugün Euro/dolar paritesi belirleyici olmak üzere aşağı yönlü bir seyir izlenebileceğini belirten bankacılar, dün dar bantta hareket eden faizde ise dış gelişmelere bağlı ancak yüzde 9 seviyelerine hareket olabileceği görüşünde.

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, birçok kez 1,60 seviyesini test etse de kalıcı olamayan dolar/TL'de yukarı yönlü hareket olasılığının güç kaybettiğini belirtti.

Bu durumun yatırımcıları dolarda kısa pozisyon almaya itebileceğini belirten Keresteci, "Yurtiçi yerleşiklerin yüklü dolar satışları ve bu davranışlarını devam ettirebileceklerini gösteren güçlü

DTH hacmi de bu görüşümüzü destekliyor. Bu nedenle, dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareketlerin yavaş yavaş dolar satışı için kullanılabileceği kanaatindeyiz. Bu görüşümüzün karşısındaki risk Euro/dolar paritesindeki düşüşün hızlanması olabilir. Belki bu kapsamda Euro/TL kurunda satışa gitmek daha anlamlı olabilir" dedi.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1,5890/1,5920 seviyesinde olan en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1.58 seviyesinde seyrediyor. Dolar geçen hafta perşembe günü 12 ay sonra ilk kez 1,60'ı geçmiş ancak yine bu seviyenin altına inmişti.

İşlemciler, bankalararası piyasada dolar borç alma faizlerinin 10 ayın en yüksek seviyelerine gelmesiyle daha sıkı fonlama ortamı işaretlerinin, yatırımcıların, göreceli daha güvenli olan dolara yönelttiğini ve riskli varlık ile para birimlerinden uzaklaşmalarına neden olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...