Dolarda düşüş sürer mi?

Ekonomistler 3,80'in altına inen dolar/TL'nin 3,65'e kadar gerileyebileceğini belirtiyor.

Dolarda düşüş sürer mi?

2017'ye hızlı yükselişle giren ve 11 Ocak'ta 3,94'ü aşarak rekor kıran dolarda o günden sonra başlayan düşüş eğilimi sürüyor.

Dolar, Merkez Bankası'nın bir dizi aldığı önlemlerle 3,80'in altına kadar indi ve bu seviyelerde hareketini sürdürüyor.

Peki dolarda bundan sonra seyir ne olur? İşte ekonomistlerin görüşleri...

"3,65'E DOĞRU GERİLEME YAŞANABİLİR"

ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, dolar/TL'nin 3,75 seviyesine kadar gerileyebileceğini ve bu seviyenin kırılabileceğini belirterek, bu seviyelerin ardından da 3,65'e doğru bir gerileme yaşanabileceği öngörüsünde bulundu.

Dolar/TL'de 3,59'a doğru sert bir hareket beklemediklerini dile getiren Metin, "2 gündür çok ciddi bir para girişi var ve çok iyi performans gösteriyor. Bunun devam edeceğini, 3,75 ve 3,65'i kırarsak 3,60'a doğru bir gerileme olacağını düşünüyorum. Gelecek 2-3 ay içerisinde piyasada böyle bir hava olacak ve TL, diğer gelişmekte olan ülkelere göre iyi performans gösterecek" değerlendirmesinde bulundu.

Dolarda düşüş sürer mi? - 1 11 Ocak'ta 3,94'le tarihi rekor kıran dolar o tarihten sonra düşüşe geçti.

Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz da TL'nin güçlenme tahminlerinin gerçekçi olduğunu ifade ederek, TCMB'nin kur oynaklığını kontrol altında tutabildiği sürece kurun dengeleneceğini ve TL'nin destekleneceğini kaydetti.

"KURDA 3,70 KIRILIRSA..."

Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy ise yarınki ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı ve cuma günü açıklanacak enflasyon verisinin önemli olduğunu vurguladı. Paksoy, "Gösterge tahvilleri ve uzun vadeli tahvillerin 11 seviyesinin altına gelmesi ve dolar/TL'nin 3,70'i kırmasıyla 3,55-3,65 geniş bandına doğru hareket mümkün olabilir." dedi.

Sayfa Yükleniyor...