Dolarda tarihi zirve: 2,6290 TL

Dolar, Türk Lirası karşısında akşam piyasa kapanışı sonrası 2,63'e dayanarak tarihi zirvesini yeniledi.

Dolarda tarihi zirve: 2,6290 TL

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11.5 yılın zirvesinde seyretmesi ve yönetimine ilişkin endişelerle yeni rekor kırdı. Dün akşam saatlerinde 2.5705'i test eden dolar/TL bu sabah 2,57'nin üzerinde güne başladı. Yükselişi sürdüren kur ilk kez 2,59'u aştı. Bankalararası piyasada dolar 2,6002 ile tüm zamanların en yükseğine çıktı. 

19.30'da uluslararası piyasalarda dolar kotasyonları 2.6290'a kadar çıktı. Bu da doların yeni rekoru olarak kayıtlara geçti.

SEPET KUR BİR YILIN ZİRVESİNDE

Kurdaki yükseliş sepet bazında TL'nin önemli bir teknik destek olan ve Ocak 2014'ten en yüksek olan 2,72'yi aşmasıyla hızlandı. Sepet bugün en yüksek 2,7242'ye kadar yükseldi.

Bankacılar TL'nin bugün de gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştığını ve lokal müşteri talebinin de yüksek olduğuna dikkat çektiler. TL bugün dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kaybederken, diğer para birimlerindeki kayıp ise yüzde 0.1'le sınırlı.

İKİ AYLIK DEĞER KAYBI YÜZDE 9,5

Yılbaşından bugüne dolar endeksi yaklaşık yüzde 6 değer kazanırken TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 9.5'i aştı ve Brezilya reali ile birlikte en çok değer kaybeden para birimlerinin başında yer aldı.

Siyasetçilerin faiz indirimi yönündeki baskılarının kurdaki sıçramaya rağmen Merkez Bankası'nın faiz artışını gündeme almasını zorlaştırması ve ekonomi yönetiminden gelen farklı sesler piyasadaki stresin artmasına neden oluyor ve TL bu endişelerle gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışıyor.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Sayfa Yükleniyor...