Dolar 2,86'yı aştı (Dolar ne kadar?)

Dolar/TL tarihte ilk kez 2,86'nın üzerine çıktı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kur seviyeleri nedeniyle endişe duymayı gerektirecek bir durum yok. Müdahale etmemek lazım, piyasa dengesini bulacaktır" dedi.

Dolar 2,86'yı aştı (Dolar ne kadar?)

Yurtiçinde devam eden siyasi belirsizlik ve jeopolitik risklerin TL üzerindeki baskısı devam ederken, haftaya 2.84 civarında başlayan dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Dolar/TL tarihte ilk kez 2,86'yı gördü. Kur 2,8614'e kadar yükseldi.

İç ve dış jeopolitik risklerin baskısı, ABD'nin tekrar faiz artışlarına hazırlanıyor olması ve 7 Haziran seçimlerinin arkasından Kasım'da erken seçim ihtimali geçen hafta piyasalarda sert satış baskısına neden olmuş, dolar/TL 2,8460 ile tarihi zirvesine yükselmişti.

ZEYBEKCİ: ENDİŞEYE GEREK YOK 

Bakanı Nihat Zeybekci, art arda rekorlar kıran dolarla ilgili konuştu.

Zeybekci, Türkiye-Irak İş Konseyi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Türkiye'nin toplam borç yapısına baktığımızda, kur seviyeleri nedeniyle endişe duymayı gerektirecek bir durum yok. Müdahale etmemek lazım, piyasa dengesini bulacaktır.”

''MB'DEN BEKLENTİMİZ YOK''

Zeybekci, yarınki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde faizle ilgili de değerlendirme yaptı. Bakan Zeybekci, “Faizlerin bol ve ucuz kaynaklara ulaşmak için şu anki seviyelerden daha aşağı olması gerek. ama Merkez Bankası’nın eli birkaç ay öncesine göre daha güçlü değil, o nedenle böyle bir beklentimiz yok” dedi.

Çin'deki devalüasyona da değinen Zeybekçi şöyle konuştu: "Çin'in yuanda devalüasyona gitmesi Türk ürünleri için dezavantaj demek ama Çin ile mücadele yerine işbirliği fırsatlarını bulmamız gerek. Çin ile ortak projeler üretme konusunda başlıklarımız var, Türkiye'de ortak bölge kurmak gibi başlıklarımız var." Ekonomi Bakanı Zeybekci, tablet ve cep telefonunda fiyat artırıcı ek gümrük vergisi ve telafi edici vergi uygulamasının asla olmayacağını da sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...