'Dolardaki yükseliş abartılacak bir konu değil'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dolardaki yükseliş, abartılacak bir konu değil. Bu gelişmekte olan bir para çıkışının sonucudur" dedi.

'Dolardaki yükseliş abartılacak bir konu değil'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Muş'ta gerçekleşecek bir etkinlik öncesinde dolardaki yükselişi değerlendirdi.

Havalimanında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Şimşek, dolardaki yükselişin abartılacak bir konu olmadığını bunun gelişmekte olan bir para çıkışının sonucu olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"2002 yılında dolar 1,6 lira civarındaydı. Bugün ise 2 lira olmuş. Yani yaklaşık 11 yıllık bir süreçte dolardaki artış ortada. Ama enflasyon bu dönemde yüzde 150 olmuştu. Dolayısıyla lirada son bir yıldaki düşüşe baktığınız zaman, o kadar abartılacak bir durum yok. Bu gelişmekte olan bir para çıkışının sonucudur. Türkiye'ye özgü bir hareket değildir. Yani Türk piyasasındaki iniş çıkışlar, gelişmekte olan ülkelerin çoğunda gördüğümüz iniş çıkışlardır. Hindistan para birimi rupinin, Brezilya para birimi realin yılbaşından bu yana değer kaybı, Türk lirasından daha az değildir. Yani, Güney Afrika rantındaki değer kaybı, liradan az değildir. Dolayısıyla olaylara bu çerçevede bakmak lazım."

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...