Domates fiyatı bir haftada 4 liraya düştü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşandı. En büyük etki ise domates fiyatlarında görüldü. Domates fiyatı 1 hafta içerisinde 20-25 liradan 4 liraya kadar geriledi.

Domates fiyatı bir haftada 4 liraya düştü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 7. günde de devam ediyor. Saldırılar nedeniyle ve meyveler ise Türk tüccarların elinde kaldı. Türkiye’nin narenciye ve domatesinin büyük bir bölümünün ihraç edildiği Rusya ve Ukrayna’da yaşanan saldırılar nedeniyle ürünlerin fiyatları da yüzde 60 oranında düştü.

Domates fiyatı bir haftada 4 liraya düştü - 1

TIRLAR GERİ DÖNÜYOR

Domates yüklü tırlar sınır kapılarından dönerken geçen haftalarda 15-20 liradan satılan domates bugün Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 4 ile 7 lira arasından satılıyor.

Portakal 2 lira, mandalina 1 lira 75 kuruş, enterdonat limon 4, mayer limon ise 60-70 kuruştan alıcı buluyor.

DOMATES 25 LİRADAN 4 LİRAYA

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, geri dönen tırlardaki  ürünlerin iç piyasaya girdiğini belirterek, "İç piyasanın bunu kaldırması mümkün değil. Geçen hafta 25 liraya kadar çıkan domates şimdi 4 ile 7 lira arasında. Bu da üreticiyi de mağdur ettiği gibi yapan arkadaşlarımızı zora soktu” diye konuştu.

Fiyatların daha da düşeceğini aktaran Batman, “Bu ürünler zaten savaş bölgelerine gidiyordu ancak şu anda gitmiyor. Fiyatlar daha da aşağı çekilecek. Vatandaşı fiyatlar sevindirecek ancak marketlerin denetim altına girmesi lazım. Ürünler eğer hale girerse bu da denetlenirse fiyatlar düşer. Eğer denetim olmazsa vatandaşlar yine fahiş fiyatlardan ürün alacak” dedi.

Domates fiyatı bir haftada 4 liraya düştü - 2

Sayfa Yükleniyor...