'Döviz mevduatlarına el konulacak' iddiasına BDDK'dan açıklama

BDDK Başkanı Akben, 'hükümet döviz mevduatlarına el koyacak' dedikodularının abesle iştigal olduğunu söyledi. Akben, bankacılık sektörünün güçlü sermaye yapısı ve özkaynak kârlılıklarıyla şoklara karşı korunaklı bir durumda olduğunu kaydetti.

'Döviz mevduatlarına el konulacak' iddiasına BDDK'dan açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben, hükümetin seçimden sonra bankalardaki döviz mevduatlarına el koyacağına dair bir soruya "abesle iştigal" yanıtını verdi.

Sabah gazetesine konuşan Akben, “Öyle bir karar ne tartışıldı, ne görüşüldü, ne de çalışma yapıldı. Bu tarz algı operasyonları 2 yıl önce de yapılıyordu. Maalesef her seçim döneminde de yapılıyor. Ama 2001 krizinde bile böyle bir şey olmadı. Türkiye'de 16 yıldır piyasa kurallarına uygun bir şekilde yönetiliyor. Türk bankacılık sistemi dünyayla entegre bir şekilde. Bunu düşünmek bile abesle iştigal bir durumdur" dedi.

"YENİDEN YAPILANDIRMADA SIKINTI YOK"

BDDK Başkanı Akben, yeniden yapılandırma konusunda bir sıkıntı olmadığını, yapılandırılmış kredilerin toplam içinde cüzi bir kısım olduğunu belirtti.

Akben şunları söyledi: "Yapılandırma isteyen şirketlerin borcu silinmiyor ki... O şirketler faizi de anaparasını da ödüyor. Yani borçlarının üzeri silinmiyor. Geçmiş yıllarda turizm sektöründe sıkıntı olduğunda yapılandırma yaptık. Kötü mü oldu? İyi de yaptık. Şimdi turizmde patlama yaşanıyor. Gelecekle ilgili beklentileriniz olumluysa neden yapılmasın? Zaten yapılandırma talep eden şirketler kâr eden, faaliyetlerini sürdüren ve bu borçlarını ödeyebilecek durumda bulunan şirketlerdir."

Sendikasyonlardaki yenilenme oranının yüzde 110 olduğunu söyleyen BDDK Başkanı, bankaların sorunsuz bir şekilde yurtdışından kredi sağlamaya devam ettiğini kaydetti.

DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞE KARŞI MERKEZ BANKASI NE YAPABİLİR?

Sayfa Yükleniyor...