'Drahmiye dönüş olmaz'

Yunanistan, Almanya ve Fransa'nın ültimatomunu reddetti. Kalkınma Bakanı Chrisohoidis ''Geçmişe ve drahmiye dönüş olamaz'' dedi.

Yunanistan, Almanya ve Fransa'nın Euro Bölgesi konusundaki ültimatomunu reddetti.

Maliye Bakanı Yardımcısı Pantelis Oikonomou NET TV'ye verdiği demeçte, Alman ve Fransız liderlerin dün Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmak isteyip istemediğine karar verinceye kadar Avrupa'dan bir sent alamayacağı yönündeki ültimatomunu reddederek, Yunanistan'ın referandumunun, Euro Bölgesi üyeliği konusunda olmaması gerektiğini söyledi.

Oikonomou, ''Euro konusunda referandum yapılmasına karşıyım, bu tamamıyla uygunsuz. Bir ültimatom aldık, yabancılar neyi oylamamız konusunda müdahale ediyorlar'' dedi.

Kalkınma Bakanı Michalis Chrisohoidis de yaptığı açıklamada, birlik çağrısında bulunarak, parlamentonun önceliğinin yeni borç anlaşmasını onaylamak olduğunu belirtti.

Chrisohoidis, ''Geçmişe ve drahmiye dönüş olamaz. Bütün sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz'' ifadesini kullandı.

Tarım Kalkınma Bakanı Kostas Skandalidis de yarın yapılacak güvenoylamasından önce PASOK'un meclis grubunun toplanarak bundan sonra atılacak adımlar konusunda karar vermesi gerektiğini söyledi. Skandalidis, ''Bunu yapmazsak, yarınki güvenoylamasının hiçbir anlamı kalmayacak'' dedi.

Bu arada Başbakan Yorgo Papandreu'nun AB mali yardımını referanduma götürme kararından vazgeçmesini isteyen iktidardaki PASOK milletvekillerine birisi daha eklendi.

PASOK milletvekili Mimis Androulakis Antenna TV'ye yaptığı açıklamada, ''O (Papandreu) teklifi geri çekmeli, bugün hemen'' dedi.

PASOK milletvekili Elena Panariti de yerel bir radyoya, referandumu desteklemeyeceğini belirterek, ''Referandumu onaylamayacağım ve ülkemin yok edilmesine güven oyu vermeyeceğim'' diye konuştu.

Papandreu, geçen hafta Brüksel'de düzenlenen zirvede Euro Bölgesi liderleriyle üzerinde anlaştığı 130 milyar Eurol'uk kurtarma planını referanduma götüreceğini açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...