'Dubai'de hızlı bir toparlama olmayacak'

DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Sazak, bölgede iş yapan müteahhitlerin ödemelerinin gecikeceğini kaydetti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Emin Sazak, Dubai'de müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteren firmaların yaptığı işlerden dolayı alacaklarının biraz daha gecikmeli olarak ödeneceği şeklinde bir problemin ortaya çıktığını belirterek, ''Kurum, bankalara borçlarını geç ödeyeceğini söylüyorsa, herhalde iş birliği yaptıklarına, müteahhit firmalarına ödemelerini geciktirecektir'' dedi.
        
Sadece bir kaç Türk firmasının Dubai'de yatırım yapmak için bir girişimde bulunduğunu ancak krizle beraber bunları da geri çektiğini bildiğini ifade eden Sazak, orada faaliyet gösterenlerin neredeyse tamamının inşaat sektöründe müteahhitlik yaptığını dile getirdi.
        
Sazak, Dubai'den hızlı bir toparlanma beklemediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
        
''Türk müteahhitlerin projeleri devam ediyorsa paralarını gecikmeli alırlar. Başlamamışsa büyük ihtimalle bir müddet daha başlamaz. 2010 yılının sonuna kadar Dubai'nin hızlı bir toparlanış göstereceğini düşünmüyorum. Global kriz çıktığından beri Dubai piyasası sıkıntılıydı. Bunu bütün müteahhitler de biliyordu. 1-1,5 yıldır da her müteahhit alacaklarıyla ilgili girişimleri yürütüyor. İş konseyinin burada müteahhitlerin kendi yaptıklarından daha fazla bir yaptırım gücü yok.''

Sayfa Yükleniyor...