Dubai'de sosyal mesafeye dikkat eden RoboCafe

Dubai'de robot garsonlarla hizmet veren bir kafe "yeni normal"e en iyi uyum sağlayan yerlerden biri olmaya aday gibi görünüyor.

Dubai'de sosyal mesafeye dikkat eden RoboCafe

Dünyayı etkisi altına alan ve alınan önlemlerle beraber bilinen etkisi giderek azalan salgını hayatımıza "sosyal mesafe" kelimesi gibi bir yeni kelime daha kazandırdı; yeni normal. 

İşletmelerin, özellikle de hizmet sektörünün iş yapış biçimini değiştirecek olan yeni normale uyum sağlaması çoğu kişi için oldukça zor olacak gibi görünüyor. 

Dubai'de bulunan RoboCafe'de robotlar adeta insanların yerini almış durumda.

Müşteriler siparişlerini Alman yapımı robotlar ile verebiliyor ve bu robotlar, siparişleri hazırlayıp doğrudan masalarına teslim edebiliyor.

Sıcak içeceği dökülmeden teslimaldığını belirten kafenin müşterisi Jamal Ali Hassan, "Özellikle şu dönemde bunun iyi bir fikir olduğunu belirtti ve ekledi; "Restoranlara katılım düşük, bu yüzden bu fikrin popüler olmasını bekliyorum. Örneğin internetten sipariş verirsiniz, robot önünüzde çalışır ve istediğiniz şeyi dakikalar içinde alırsınız."

Dubai'de sosyal mesafeye dikkat eden RoboCafe - 1

Dubai hükümeti yapay zeka girişiminin desteğiyle yapılan RoboCafe, iki yıldan fazla süredir hizmet veriyor, ancak salgın nedeniyle Mart 2020'den itibaren lansmanı ertelendi. Nihayet, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kısıtlamaların gevşetildiği geçen haziran ayında açıldı.

Müşteri burada dokunmatik ekrandan sipariş veriyor. Yapay zekaya bağlı olarak robot, siparişleri tabloya göre sıralıyor ve sonrasında müşteriye teslim ediliyor.

Alman yapımı robotlar içecekleri üretirken, tamamen otonom teslimat botları BAE'de tasarlanıp üretiliyor.

ARŞİV: FİZİKİ MESAFE İÇİN ROBOT GARSONLAR İŞ BAŞINDA

Sayfa Yükleniyor...