Dünya devi yatırım için Kocaeli'ni seçti

Dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi Güney Koreli Posco, Kocaeli'nde 350 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Kocaeli'ne yapılacak dev yatırımı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan duyurdu.

Ayan, dünyanın dördüncü büyük çelik üreticisi Güney Koreli Posco firmasının Kocaeli'de 350 milyon dolarlık yatırım kararı aldığını söyledi.

Erkan Ayan, şu bilgileri verdi: ''POSCO Yönetim Kurulu, 17 Aralık 2010 tarihli kararı ile 350 milyon dolarlık yatırımı Kocaeli'ne yapma kararı aldı. Kurulması planlanan yıllık 200 bin ton üretim kapasiteli fabrikada 1000 kişi istihdam edilecek. Fabrikanın temel atma töreninin Haziran 2011'de atılmasını ve inşaatın 2013 yılında tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yatırım, ajansımızın öncelikli hedefleri arasında yer alan 'katma değer yaratan' yatırımların ülkemize ve bölgemize yönlendirilmesi açısından büyük önem arz ediyor. Dünyaca tanınan bir demir çelik devinin Doğu Marmara Bölgesini seçmesinin ülkemiz ve bölgemiz açısından çok değerli. Bu yatırım, dünyada ilgi gören 'greenfield' diye tabir ettiğimiz sıfırdan bir yatırım projesi olması açısından son derece değerli.''

Dünyanın dördüncü büyük çelik üreticisi olan POSCO, 36 üretim tesisinde toplam 17 bin 600 kişi çalışıyor. Varlıklarının değeri 37 milyar dolar olan şirketin, aralarında Hindistan, Brezilya, ABD, Meksika, Kanada, Japonya, Avustralya ve Güney Afrika'nın da bulunduğu toplam 22 ülkede 42 merkezi bulunuyor. POSCO daha once de Bursa'ya 24 milyon dolarlık yassı çelik işleme tesisi yatırımına başlamıştı. POSCO'nun Kocaeli'nde kuracağı üretim, satış ve pazarlama üsleriyle Türkiye başta olmak üzere Orta Doğu, Batı ve Doğu Avrupa ve aralarında Rusya'nın da yer aldığı ülkelerin yüksek kalitede paslanmaz çelik soğuk rulo alanındaki talepleri karşılanacak.

Sayfa Yükleniyor...