Dünya dolar kriziyle burun buruna!

ABD'li ünlü yatırımcı Jim Rogers, doların son derece kusurlu bir para birimi olduğunu belirtti ve dünyanın dolar kriziyle burun buruna olduğunu söyledi.

Dünya dolar kriziyle burun buruna!

ABD'li ünlü yatırımcı Jım Rogers dünyanın bir dolar kriziyle burun buruna geldiğini belirterek, "Fed o kadar çok para basıyor ki, bunun sonucunda borsalar 20 bin 30 bin seviyelerine kadar çıkabilir" dedi.

Rogers, CNBC'ye verdiği röprtajda doları son derece kusurlu bir para birimi olarak tanımladı ve bir sonraki krizin başlıca sorumlusunun dolar olacağını iddia etti.

Emtia fiyatlarının küresel krizden çıkışın lokomotifi olacağını iddia eden Rogers, toparlanma olsa da olmasa da enflasyon nedeniyle emtianın getirisinin yüksek kalmaya devam edeceğini düşünüyor.

Ünlü yatırımcı George Soros da, Çin ekonomisinin beklenenden hızlı toparlanacağını ve kısa süre içerisinde eski büyüme rakamlarını yakalayacağını söyledi. Soros, kriz sonrasında Çin'in daha büyük bir küresel aktör haline geleceğini de iddia etti.

Küresel finansal sistemden izole olan Çin bankacılık sisteminin bu özelliği sayesinde krizden fazla etkilenmediğini söyleyen Soros, devletin bankalar üzerindeki yetkisinin de Çin'i rahatlattığını ifade etti.

Soros, "Çin'de hükümet bankalara 'borç ver' dediği zaman bütün bankalar sorun çıkarmadan borç kullandırıyor; bu da sistemdeki tıkanıklığı çözüyor" dedi.

Küresel piyasaları da değerlendiren Soros, piyasalardaki yükselişin sürebileceğini çünkü likidite bolluğunun iyiden iyiye arttığını kaydetti.

Soros, "Hâlâ tribünde oturup borsaları uzaktan takip eden birçok yatırımcı var. Yükselişler sürdükçe daha fazlası bu dalgaya katılmak isteyecektir. Ancak küresel bir boğa piyasasının içerisinde olmadığımız da bir gerçek" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...