Dünya Enerji Zirvesi İstanbul'da

İstanbul'da dün başlayan 23. Dünya Enerji Zirvesi'nde ikinci gün oturumları gerçekleştiriliyor.

Dünya Enerji Zirvesi İstanbul'da

1977 yılında 10. Dünya Enerji Kongresi'nin gerçekleştirildiği , bu kez 23. Dünya Enerji Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.

"Yeni Ufukları Kucaklamak" temasıyla düzenlenen Zirve'ye 82 ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti.

ERDOĞAN VE PUTİN UÇAK KRİZİNDEN SONRA ÜÇÜNCÜ KEZ BULUŞUYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılmak üzere özel uçakla İstanbul'a geldi.

Putin'i, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Türk ve Rus ilgililer karşıladı.

Apronda kendisini bekleyen resmi plakalı araçla havalimanından ayrılan Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyor. Gündemde enerji olduğu kadar, iki ülke arasındaki normalleşme süreci ve Suriye de var. 

Görüşme öncesinde, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, "Türk akımında imzalar yakın" dedi. Proje ile Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınacak. Doğalgaz fiyatında indirim de masada. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kongrenin ana fikrinin "Barış için paylaş" olduğunu söyledi. 

Kongrede Azerbaycan ve Venezuela Devlet Başkanları'nın yanı sıra, 250'den fazla bakan ve enerji şirketi yöneticisi yer alıyor.

Zirve, düşük petrol fiyatlarına çözüm arayan OPEC üyelerini bir araya getirmesi açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Harbiye'deki Kongre Merkezine giden yollar trafiğe kapatıldı, bölge bariyerlerle çevrildi. Katılımcılar 3 elektronik arama noktasından geçerek alana girebiliyor. 

Sayfa Yükleniyor...