Dünya girişimcileri İstanbul'da buluşacak

İlki geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın evsahipliğinde Washington'da gerçekleştirilen '' Dünya Girişimcilik Zirvesi'', bu yıl 3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Zirveye Türkiye'den ve dünyadan yaklaşık bin başarılı girişimcinin katılması bekleniyor.

Dünya girişimcileri İstanbul'da buluşacak

Dünya Girişimcilik Zirvesi'nin ikincisi, bu yıl 3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

Zirvenin Türkiye'de yapılması, Dünya Melek Yatırımcılar Birliğinde Türkiye'yi temsil eden Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektubu geçen yıl Washington'da Başkan Obama'ya elden teslim etmesi ile gündeme geldi.

Başkan Obama, Washington DC'de yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'a ve Türk halkına girişimciliğe verdikleri önem dolayısıyla teşekkür etmiş ve gelecek zirvenin Türkiye'de düzenleneceğini bildirmişti. 26 - 27 Nisan 2010'da ABD'de düzenlenen birinci zirveye Yahoo'nun kurucusu ve CEO'su Jerry Yang, The Brookings Institution Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, mikro-kredi finans sisteminin kurucusu ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus gibi konuşmacıların yanı sıra 62 ülkeden 275 delege katılmıştı.

Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş, bu zirvenin Türkiye için büyük prestij taşıdığını söyledi. ABD'nin girişimciliğe önem verdiğini, bu ülkede geçen yıl 2 milyar dolarlık girişim fonu kurulduğunu anlatan Altuntaş, bu fonun iş fikri olan ancak finansmana ulaşmada güçlük çeken tüm dünya girişimcileri tarafından kullanılabileceğini kaydetti.

Altuntaş, ikinci zirvenin Türkiye'de yapılması ile beraber sadece Türk girişimcilerin değil, tüm dünya girişimcilerinin gözünün bu zirveye çevrildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde İstanbul'da gerçekleştirilecek zirvede, ''Girişimciler arasında küresel işbirliklerinin, kültürlerarası yakınlaşmaya ve küresel barışa katkıları'', ''Girişimcilik Kültürü: Tarihi, Temelleri ve Geleceği'', ''Küresel Girişimcilik Kültürünün Yaratılması Küresel İşbirlikleri'', ''İdeal İş Ortamının Oluşturulması: Türkiye Örneği'', ''Girişimcilik İçin Özel Yaklaşımlar'', ''Girişimciliğin Desteklenmesi ve Başarı Öyküleri'' başlıklı temalar ele alınacak.

İstanbul Harbiye Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirveye ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in de katılması bekleniyor.

Zirve, dünyada girişimciliği destekleme amacını taşıyor. Bunun yanı sıra, kültürler arası yakınlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimciler arası küresel işbirliğinin desteklenmesi, başarı örneklerinin paylaşılması amaçlanıyor.

Geçen yıl ABD'de yapılan zirveye, Türkiye'den de Airties Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi, Yemek Sepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Pozitron'un kurucusu Fatih İşbecer, Technopolis'in kurucusu Şirin Elçi ile Deulcom International kurucusu ve Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş da katılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...