'Dünya tek bir ülke olsa, başşehri İstanbul'

İstanbul 2020 Olimpiyat adaylığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı milli olimpiyat komitesi ile sürece destek veren özel sektör temsilcileri bir araya geldi.

'Dünya tek bir ülke olsa, başşehri İstanbul'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylık sürecine destek veren şirket temsilcileriyle Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde bir araya geldi.


İstanbul 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylık sürecine destek veren şirketler arasında yer alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, burada açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a olimpiyatları getirmenin önemine vurgu yapan Ferit Şahenk, şunları söyledi:

'DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ORGANİZASYONU'
''Dünyanın en önemli organizasyonu, 205 ülke katılıyor. Şu anda güzel ülkemize bu olimpiyatları getirmek için biraradayız. Açıkçası 2012 Londra Olimpiyatları'na dostlarımla gittiğimde hiç beklemediğim bazı mesajlarla karşılaştım. Dedikler ki; 'İnanılmaz bir kaç gün geçirdik. Türkiye'nin bu kadar olimpiyatları istediğini düşünememiştik. Başbakanınız birer birer bütün üyeleri gezdi, şahsen onlarla konuştu. Hiçbir ülkenin başbakanı, devlet başkanı bugüne kadar böyle olimpiyatları istediğini göstermemişti.' Tabii o güne bizlerin gönlünde olimpiyatlar çok uzaktı. Ama devletimizin bu isteğini, desteğini hissederek, 'acaba alabilir miyiz?' diye düşünmeye başladık. Ve olimpiyatlarla ilgili de düşünmeye ve ilgilenmeye başladık.

'TÜRKİYE ARTIK BİR DÜNYA DEVLETİ'
Yalnız tabii ki en önemlisi bunu haketmekten geçiyor. Türkiye, bu olimpiyatları hakediyor mu? Son 10 senede yapmış oldukları değişimle, ekonomik anlamda, siyasi anlamda, komşularıyla olan ilişkisi ile Türkiye artık bir dünya devleti. Dünya devleti olarak, içinden geçtiğimiz, böyle zor bir ekonomik ortamda, bölgemizde oluşan siyasi gelişmelere de bakıldığında aslında Türkiye'de böyle bir olimpiytların olması çok önemli diye düşünüyorum. Ortadoğu'da artık herkesin Türkiye'yi örnek aldığı bir ortamda, Türkiye, bölgesinde bir olimpiyatı gerçekleştirmesi çok önemlidir diye de düşünüyorum.

'TÜRKİYE OLİMPİYATLARA HAZIR'
Son yıllarda Türkiye'de çok büyük etkinlikler yapıldı. Adeta Türkiye bir organizasyonlar memleketi haline geldi. Dünya Basketbol Şampiyası'ndan tutun da, Tenis Şampiyonaları'na, Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar büyük şeyler Türkiye'de yapıldı. Türkiye hazırdır diye düşünüyorum. Bunun da dışında Türkiye'de son günlerde yaşadığımız, halkımızın da olimpiyatlara verdiği desteği ve bu masa bulunan bütün özel sektör şirketlerinin de ne kadar istediğini gördükten sonra. Geçenlerde bir dostumuzla konuşuyordum aynen şunu söyledi: 'Türkiye olimpiyatları eğer kendisi bir hata yaparsa kaybeder.' Yani görüyoruz ki aslında bizim dışımızda da, Türkiye'nin bu olimpiyatları alabileceği ile ilgili düşünceler var.

Cumhuriyetimizin 100. yılına en yakın tarihte gerçekleştirilecek olimpiyatla, ülkemizin her anlamda çok daha ileri bir aşamaya geldiği noktada, başarımızı simgesel olarak da taçlandırmış olacağız diye düşünüyorum. Türkiye, listede 16. ekonomik büyüklüğe geldiyse, turizmde 6. en önemli memleket olduysa zannediyorum marka bilinirliğinde de 56. sırayı haketmiyor diye düşünüyorum. 4-5 dakikalık bir olimpiyat açılışında güzel İstanbulumuzun gösterilmesi zannediyorum bizi bugüne kadar tanımayan, bize dokunmayan bir çok dünya devletindeki insanların da Türkiye'ye daha değişik bakacaklarını düşünüyorum.

NAPOLYON'UN SÖZÜYLE MESAJ
Sayın başbakanımızdan başlayarak sayın bakanımıza, olimpiyat komitemizin değerli üyelerine kadar bizler de el ele vereceğiz. Napolyon Bonapart'ın deyimiyle; 'Dünya tek bir ülke olsa, başşehri İstanbul' denen bu güzel şehrimize inşallah olimpiyatları getireceğiz.''

Sayfa Yükleniyor...