Dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times'ı Japonlar satın aldı

İngiltere'de yayınlanan dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times satıldı. FT'nin 1.3 milyar dolar karşılığında Japon ekonomi haberleri ajansı Nikkei'ye satıldığı açıklandı.

Dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times'ı Japonlar satın aldı

Asya'nın en büyük haberleri ajansı olan Japon Nikkei'nin dünyaca ünlü İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ı satın aldığı belirtildi.

Nikkei bu satın alma için İngiliz yayıncılık devi Pearson'a 1.31 milyar dolar ödeyecek. Anlaşmanın dünyaca ünlü ekonomi dergisi The Economist'in yüzde 50'lik hissesini kapsamadığı belirtildi. The Economist'in yüzde 50 hissesi Pearson Yayıncılık'ın elinde bulunuyordu. 

İngiliz yayıncı Pearson sahibi olduğu Financial Times gazetesini bir "küresel dijital haber şirketine" satılmasına ilişkin görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu açıklamıştı.  

Açıklamada Pearson'un "eğitim yayıncılığı" konusunda dünya lideri olduğu ve medya alanındaki faaliyetlerini azaltarak tamamen en güçlü olduğu alana odaklanacağı belirtilmişti. 

Dünyanın en etkili finans ve ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times'ın hafta başından itibaren satış görüşmelerinin başladığı iddia edilmişti.  

"BILD VE REUTERS ALACAK" İDDİASI 

Financial Times için Bild’in de sahibi olan Alman medya devi Axel Springer, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in sahibi olduğu ekonomi haberleri ajansı Bloomberg  ile saygın haber ajansı Reuters'ın teklif verdiği de konuşuluyordu. 

Perason Yayıncılık yaklaşık 60 yıldır dünyaca ünlü Financial Times'ı yayınlıyordu. 

Sayfa Yükleniyor...