Dünyada 212 milyon kişi işsiz

G-20 ülkeleri Washington'da biraraya geldi. Bakanlara yol gösterecek bir rapor hazırlayan Uluslararası Çalışma Örgütü, küresel işsizlik rakamının 'kabul edilemez' olduğunu açıkladı.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) öngörüsüne göre, G-20 ülkelerindeki canlandırma paketleri sayesinde 21 milyon iş gücü yaratıldı veya kurtarıldı, ancak küresel işsizliğin halen 212 milyon gibi ''kabul edilemez düzeyde'' olduğu belirtiliyor.

Başkent Washington'da başlayan G-20 ülkelerinin ilk çalışma ve istihdam bakanları toplantısı, daha fazla ve daha kaliteli iş alanlarının yaratılması için ne gibi adımlara ihtiyaç olduğunu ele alıyor.

Toplantıda, ILO'nun küresel kriz sonrasında ortaya çıkan durumla ilgili verileri de yol gösterici olacak.

Bu kapsamda ILO'nun öngörüsüne göre, küresel krizin aşılması için 2009 ve 2010'da G-20 ülkelerinde ekonomi canlandırma paketleri ve sosyal güvenlik ağları gibi uygulamalar yapıldı. Bu önlemler sayesinde, 1,5 yılda 21 milyon iş gücü kurtarıldı veya yaratıldı. İş gücü kaybı yüzde 40 azaltıldı.

Ancak ulusal ekonomilerin son dönemdeki canlanmasına rağmen, ABD ve dünya genelindeki işsizlik oranlarının halen ''kabul edilemez'' oranda yüksek olduğu belirtiliyor.

Küresel işsizliğin 34 milyon daha artıracak 2009 yılında 212 milyona çıktığı ve bunun rekor düzey olduğu kaydediliyor.

Bunun için de hala yeni iş alanlarının yaratılmasına ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...