Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın "en uzun aralıklı" köprüsü olacak

Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında dünyanın en uzun aralıklı köprüsü unvanını elde edecek.

Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın "en uzun aralıklı" köprüsü olacak

Çanakkale'de, Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasında yapılacak Çanakkale 1915 Köprüsü için, Japonya Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nca görevlendirilen OCG Danışmanlık Kuruluşu yetkilileri, bölgede inceleme yaptı, oda ve borsa temsilcileriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet, Başkan İbrahim Özen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Firma Yetkilisi Hironori Kuroki, 18 Mart 2017'de temelinin atılması planlanan köprü projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın "en uzun aralıklı" köprüsü olacak - 1

Kuroki, 2014 yılında Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale Boğaz Köprüsü'nde Japonlar ile ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, bu kapsamda projenin çevresel etkilerini araştırmak amacıyla Gelibolu’ya geldiklerini anlattı.

Hironori Kuroki, dünyanın en uzun aralıklı köprüsünün halen Japonya'da bulunduğunu, Çanakkale'deki köprünün tamamlanmasıyla ülkelerindekinin yerini alacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...