Dünyanın en yüksek binası kapandı!

İhtişamlı bir şekilde açıldı, günlerce hatta haftalarca konuşuldu ama açılışından bir ay sonra kapandı!

Dünyanın en yüksek binası kapandı!

Dünyanın en yüksek kulesi Burc Halife'nin gözlem odası, açıldıktan bir ay sonra beklenmedik bir biçimde kapandı.        


Geçen ay görkemli bir törenle açılan 828 metre yüksekliğindeki Burc Halife'nin sahibi Emaar Properties şirketi, önce kulenin 124'üncü katındaki gözlem odasının ''beklenmedik yoğun ziyaretçi trafiği'' nedeniyle kapandığını açıkladı ancak, daha sonra kapanmaya sebep olarak elektrik arızasını gösterdi.        

Gözlem odasının Pazar günü ziyarete kapandığı, elektrik sağlanmasıyla ilgili teknik konular üzerinde yüklenici grupların çalışmaya devam ettiği belirtildi.
        
Bu arada görgü tanıkları ve bir Dubaili kurtarma görevlisi, kapanmaya arızalı asansörün neden olduğunu söyledi.
      
Gözlem odasını ziyaret edenler, geçen hafta cumartesi günü kulenin asansörlerinden birinden çıkan toz bulutundan sonra küçük bir patlama sesine benzer gürültü çıktığını, bir süre sonra kurtarma görevlilerinin katlar arasında kalan asansörden insanları çıkardıklarını kaydetti.
        
Dubai Sivil Savunma İdaresi sözcüsü Ebu Nasır, bugün olayı doğrulayarak, 15 kişinin asansörden kurtarıldığını söyledi.
        
Emaar Properties, gözlem odasının ne zaman açılacağına ilişkin bilgi vermedi.       

Pazar günü ''Sevgililer Günü'' dolayısıyla bilet satış şirketlerinin talepleri almaya başladığı bildirilirken, Pazar gününe kadar gözlem odasının açılıp açılmayacağı bilinmiyor.
        
TURİSTLER TEPKİLİ        
Burc Halife'nin gözlem odasını ziyaret etmek isteyen binlerce turist bilet almak için sıra oluşturuyor. Bilet alanların parasının geri ödeneceği açıklaması, gözlem odasını ziyaret etmek için bilet alan şanslı turistlerin tepki göstermesini engellemedi.

Parasını geri almak için yeniden sıraya girmek zorunda kalacaklardan biri olan İngiltere'nin Manchester kentinden Wayne Boyes, ''Çok fazla hayal kırıklığı yaratan bir durum. Buraya gelmemin asıl sebeplerinden biri kuleydi'' dedi.

Slovenyalı yazar Ervin Hladnik-Milharcic, Burc Halife'nin yakında yeniden açılmasını umduğunu belirtti. Milharcic, ''Bu kule gerçekten görmek istediğim bir yer. Kule Dubai için bir metafor olarak planlandı. Bu yüzden metafor çalışmalı, bahane yok'' diye konuştu.

Gözlem kulesini ziyaret etmek isteyenler kişi başına 27 doları, sıranın önüne geçerek kuleye hemen girme şansını yakalamak isteyenler ise kişi başına 100 doları gözden çıkarmak zorunda.

Dubai'de 4 Ocak'ta düzenlenen görkemli bir törenle açılan kulenin adı yıllarca Burc Dubai olarak bilinirken, açılışın yapıldığı gün değiştirilerek, Abu Dabi Emiri Şeyh Halife onuruna Burc Halife olmuştu.

Dubai, geçen yıl 80 milyar doları aşkın borçlarıyla sık sık gündeme gelmiş ve petrol zengini Abu Dabi, borçlarını ödemesinde yardımcı olmak amacıyla Dubai'ye 20 milyar dolar acil nakit yardımda bulunmuştu.




Sayfa Yükleniyor...