'Dünyanın etrafını 575 kez dolaşmış gibi'

Türkiye'nin coğrafi olarak en büyük ili olan Konya'da geçen yıl kent içi ulaşım araçları yaklaşık 23 milyon kilometre yol katetti.

'Dünyanın etrafını 575 kez dolaşmış gibi'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaklaşık 1 milyon kent nüfusu ve bir o kadar da kırsal nüfusuyla Konya'nın 2 milyonluk bir il olduğunu söyledi.
        
İlçeler, köyler ve beldelerde yaşayan pek çok kişinin Konya'da da evi bulunduğunu, bu nedenle kentte büyük bir hareketlilik söz konusu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Akyürek, Konya'nın her geçen gün KOBİ'leri, tarımı ve turizmiyle dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.
        
Akyürek, Konya'ya ilk gelen kişilerin şehirde en çok dikkatini 3 önemli özelliğin kent merkezinin yeşil dokusu ve temizliği, kent yerleşiminin düzenli oluşu ve sanayi bölgesindeki fabrikaların yoğunluğu olduğunu bildirdi.
       
Belediye Başkanı Akyürek, coğrafi olarak Türkiye'nin en büyük, en geniş kent yerleşimi alanına sahip olan Konya'da ulaşım sisteminin profesyonelce işlediğini belirterek, şöyle konuştu:
        
''Geçen yıl Konya'da kent içi ulaşım araçları toplam 794 bin seferde 22 milyon 475 bin 353 kilometre yol katetti. Dünyanın ekvator çevresinin 40 bin kilometre olduğunu düşünürsek Konya'daki ulaşım araçları geçen yıl adeta dünyanın etrafını 575 kez dolaştı. Konya'nın kent içi ulaşım hizmeti sunan otobüs ve tramvayları 1 yıl boyunca toplam 694 bin 252 sefer, tramvaylar ise toplam 99 bin 542 sefer yapmıştır. Bir yılda otobüsler 18 milyon 294 bin 589 kilometre, tramvaylar 4 milyon 180 bin 764 kilometre yol katetmiştir. Kabaca 23 milyon kilometre az bir rakam değildir.''
        
Akyürek, 273 otobüsün 84 hatta günlük 2 bin 166 sefer yaptığını, otobüslerin günlük kent içinde katettiği yolun 57 bin 982 kilometre olduğunu belirtti.
        
TÜRKİYE NÜFUSU KADAR KİŞİ TOPLU ULAŞIM KULLANDI
Konya'da 1 yılda yaklaşık 65 milyon kişinin toplu ulaşım araçlarını kullandığını, bunun Konya'nın kentsel dinamiğini ve potansiyelini net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Akyürek, bunda kentteki 80 binden fazla üniversite öğrencisinin de büyük etken olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...