"Dünyanın restart'a ihtiyacı var"

Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, "Kovid-19 bize yapmakta olduklarımızı yapmaya devam edemeyeceğimizi gösterdi. Herkese yararlı ve işe yarayan bir strateji geliştirebilmek için bir restart'a (yeniden başlama) ihtiyacımız var. Daha iyi bir dünya için yeni formüller bulmamız lazım." dedi.

"Dünyanın restart'a ihtiyacı var"

Uluslararası İşbirliği Platformu'ndan (UİP) yapılan açıklamaya göre, dünyanın dengelerini altüst eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gündemdeki yerini koruyor. Salgın henüz bitmese de mevcut süreç, dünyada "yeni normal" olarak adlandırılıyor.

Söz konusu dönemde yeni dünya düzeni, küresel ekonomik sistemin geleceği ve salgın sonrasındaki sosyal hayat, UİP'in düzenlediği Webinar'da tartışıldı.

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, UİP İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin'in sorularını yanıtladı.

YAPMAKTA OLDUKLARIMIZI YAPMAYA DEVAM EDEMEYİZ

Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Moratinos, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgınının yarattığı hasardan ders çıkarması için dünyanın restart'a ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kovid-19 bize yapmakta olduklarımızı yapmaya devam edemeyeceğimizi gösterdi. Herkese yararlı ve işe yarayan bir strateji geliştirebilmek için bir yeniden başlamaya ihtiyacımız var. Daha iyi bir dünya için yeni formüller bulmamız lazım. Kovid-19'un yarattığı küresel krize hazırlıksız yakalandık. Uluslararası kuruluşlar bu süreçte başarısız kaldı. Dayanışmalarını ve sorumluluklarını paylaşmaya hazır değillerdi. Sosyal ve ekonomik engellerin üstesinden gelebilmek için finansal paketler ve iyileşme planları içeren pozitif bir program lazım.

Bir sonraki küresel kriz siber olacak. İletişimin olmadığı bir sokağa çıkma yasağı dönemi düşünemiyorum. BM Güvenlik Konseyi'nin sorunu, kriz sonrası kimin daha iyi bir konumda yer alacağı ancak asıl soru, insanlar için ne yapılacağı olmalı. Dünyanın yüzleştiği sorunlara ancak kapsamlı bir yaklaşımla çözüm üretilebilir. İnsanlığın artık 'küresel şuuru' oluşmalı. AB, bazı kısıtlamalarla yüzleşecek cesareti gösterirse geleceğinin parlak olabileceğini düşünüyorum. Üye ülkeler arasında yoğun iş birlikleri zaruri. Avrupa'nın artık harekete geçme zamanı."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • internet haber
  • haberler
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...