Durmuş Yılmaz'ın halefi belli

Başbakan Erdoğan, yeni Merkez Bankası Başkanı için hazırlıkları yaptıklarını, kararnameyi Köşk'e gönderdikten sonra ismi açıklayacaklarını kaydetti.

Durmuş Yılmaz'ın halefi belli

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın görev süresi 18 Nisan'da doluyor. Yılmaz'ın yerine kimin geçeceği henüz netleşmedi.

Strassbourg'a hareketi öncesinde konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Merkez Bankası Başkanlığı için hazırlıkları yaptık, değerlendirmeleri yaptık. Bakanlar Kurulu'ndaki imzayı arkadaşlar hazırlayacak ve Köşk'e göndereceğiz. Kararnameyi Köşk'e gönderdikten sonra ismi açıklarsak daha isabetli olur" dedi.

Durmuş Yılmaz ise yaptığı açıklamada, yerine geçecek ismi bilmediğini söyledi.

Başkanlık için kulislerde beş kişinin adı geçiyor. Bir dönem Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın danışmanlığını da yapan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı'nın isme öne çıkıyor.

Hazine Müsteşarı Halil İbrahim Çanakcı, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin diğer güçlü adaylar olarak sıralanıyor.

Sayfa Yükleniyor...