e-ticarete 'güven damgası' geliyor

Tüketicilerin e-ticarete ilişkin endişelerini giderecek ve sanal ticaret yapan sitelerin güvenliğini sağlayacak güven damgası sistemi, gelecek yılın ilk yarısında kurulacak.

e-ticarete 'güven damgası' geliyor

Türkiye'de elektronik ticaretin geliştirilmesi kapsamında, tüketicilerin e-ticarete ilişkin endişelerini giderecek ve sanal ticaret yapan sitelerin güvenliğini sağlayacak güven damgası sistemi, gelecek yılın ilk yarısında kurulacak. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'na göre, Gümrük ve Ticaret, , Kalkınma, Maliye ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının işbirliğinde elektronik ticaretin geliştirilmesi için çalışma yapılacak. 

Bu çerçevede bu ay başlayacak hazırlıklar, 21 Haziran 2016'ya kadar tamamlanacak. e-ticaretin geliştirilmesine ve önündeki mevzuat engellerinin kaldırılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir yapı oluşturulacak.  

Bu kapsamda, e-ticarette güven tesis edilebilmesi için "güven damgası sistemi" ile e-ticaretin gelişiminin sağlıklı bir şekilde izlenebilmesini sağlamak amacıyla izleme ve değerlendirme sistemi kuracak.

Sayfa Yükleniyor...