Edirne'de doğalgaz aranacak

Uzunköprü ilçesinin Çöpköy Mahallesi'nde doğalgaz arama çalışmalarına başlandı.  40 işçi görevlendirilecek. Söz konusu doğalgaz kuyusu 1 milyon dolara mal olacak.

Merkezi Ankara'da bulunan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ'de Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, Çöpköy Mahallesi yakınlarında doğalgaz için lokasyon çalışmasına başlandığını söyledi.        

Doğal gaz arama çalışmalarının Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ operatörlüğünde ve Aladdin Middle East Ltd. şirketi ortaklığında yürütüldüğünü ifade eden Atalay, doğal gaz çalışmalarının devam ettiği bölgede 1 ay içinde kule kurularak doğalgaz kuyusunun açılmasına başlanacağını belirtti.

Atalay, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:         

''Edirne'de önceki yıllarda açtığımız 7 kuyuda doğal gaz bulduk. Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki (Sarıkız-2) kuyusunda petrol keşfimiz oldu. Şuanda Alaşehir civarında çalımalar devam ediyor. Havalar müsait gittiği takdirde bir ay sonra Edirne'ye geçilecek. Edirne doğalgaz konusunda oldukça zengin bir bölgemiz. Doğalgaz rezervi olarak Edirne diğer bölgelere nazaran daha iyi konumda.''

Doğal gaz için 750-800 metreye kadar inilecek ve yaklaşık 40 işçi arama görevi üstlenecek. Ayrıca söz konusu kuyu 1 milyon dolara mal olacak.      


Sayfa Yükleniyor...